annelise

Alla inlägg den 20 juni 2009

Av annelise - 20 juni 2009 11:54

På fel dag som vanligt - märkligt att de kunnat flytta omkring helgdagar som de gjort, är det inte kyrkan som styr så är det arbetsgivarna. Men nationaldagen kan de ha mitt i veckan så det blir klämdagar både här och där. Bra för kontorsnissar som kan arbeta in och ha sig men vi som har serviceyrken får ett hattigt schema.


Eftersom jag jobbat över 20 år i barnomsorgen och  nu flera år inom butikshandeln så vet jag hur det är. Och då ska man inte tala om alla fantastiska människor inom vård och omsorg  - har ju nosat på den sektorn också. Skitlön och dåliga arbetstider och aldrig en uppmuntran i form av jullunch eller resor...Att folk orkar! Jag gjorde det inte!


Men nu till midsommarfirandet som blev så bra, så bra....vi var 5 goda vänner och en god hund som traskade upp på Uvberget i kanten av Sundsvall, med ved och mat och dryck....tur att det inte är varken särskilt långt eller brant dit upp, men ack, så väl värt besväret!


Vi trummade och sjöng, en del riktigt fula visor (Börje rodnade) och Lie mungigade och jag flöjtade och, ja, ett himla liv var det och nere i dalen tittade bonden ur stugan med undran och med skräck. Men vi är inte så farliga som vi ser ut.


Regnet höll sig på behörigt avstånd och Lie hade gjort så goda grillspett och sallad och bröd...och jag hade bakat en chokladkaka med chokladglasyr. 


En ölburk gick sönder i Börjes ryggsäck på vägen upp, ett droppspår av öl visade vägen vi gått. Kikaren var full av öl och visade inte utsikten utan ett brunaktigt akvarium utan fiskar....


Ett äventyr för några glada "50-runt-typer" - måtte man orka vara ute i naturen många år ännu!

Presentation


Varav hjärtat är fullt, därom talar munnen - eller i detta fall - tangentbordet!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards