annelise

Alla inlägg den 12 april 2009

Av annelise - 12 april 2009 10:06

Lammen föds eftersom nu....men inte alla överlever. Så är det i djurens värld och ibland tänker man att det var enklare förr att leva nära livet och döden. Att båda var naturliga, för det är de! Och om man som jag tror på reinkarnation (den ultimata återvinningen) så är födelse och död en övergång från en fas till en annan, från ett liv till ett annat...och bådadera är en smärtsam, genomgripande förändring som ändå har en mening och syftar till något gott.

Ja, jag vet, det är svåra frågor och ingen här på jorden har det klara svaret. Jag tror det jag tror, sen får andra tro det de vill.

Hoppsan, det var lamm jag pratade om när jag plötsligt föll in i djupa filosofiska funderingar.

Min gamla mamma var här idag, hon var fascinerad av lammungarna. Hon tog sig ner i fårhuset, med käpp och stöd av mig, över lera och halm. Hon är strong min mamma, 82 år blir hon i juni. Och visst är det fantastiskt, djurens ungar som kommer till världen, slickas rena, kliver upp på darriga ben och genast börjar dia. En tacka  fick 5 lamm, två kom samtidigt (!) men alla överlevde inte, hon har 4 kvar nu.

En tacka har ett lamm som har nå´t fel i lederna, den står på knä och behöver sjukgymnastik, jodå, det får den, sträcka och tänja frambenen...vi får se hur det går....

Vi skjutsade hem min mamma, och for till Börjes pappa, 85 år i maj. Han var go och gla´idag...han tycker om när vi kommer och nu hade Börje köpt nya tofflor till honom. Då blir han stadigare i det dagliga rullator-rallyt....han drog iväg till middagen kl 17 och vi drog hem till fåren och lammen...livet går vidare.

Presentation


Varav hjärtat är fullt, därom talar munnen - eller i detta fall - tangentbordet!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards