annelise

Alla inlägg den 22 september 2013

Av annelise - 22 september 2013 16:25

Det är svart och vitt med fläckar av rött

 

Ja, det kan man undra. Hade en massa funderingar på – ja - livet kanske, svart eller vitt – inga gråzoner eller kompromisser. Fläckar av rött, av kärlek och känslor, av blod och eld.


Lammen som föds i april, de kan vara svarta eller vita och med fläckar av rött från mammas blod. Svart och vit är Ginny, och Ull, den ena lillkatten – men inte vill man direkt framkalla röda fläckar på dem.


Det var en knepig utmaning , minsann…. men så slog det mig… balans!


Svart/vitt, yin/yang, mörker/ljus, manligt och kvinnligt…. och vilken dag passar bättre att skriva om balans än idag – höstdagjämningen ( i alla fall på norra halvklotet). Dag och natt är lika långa, allt står stilla och väger. Mörkret tar över och naturen går in i stillhet.


Astrologiskt går vi in i soltecknet Vågen.  Personer födda i detta tecken eftersträvar balans, och tenderar att noggrant väga både för och emot.


Just nu ska vi själva känna in balansen i oss.

 


Wikipedia:

”Dagjämningarna inträffar mellan vinter- och sommarsolstånden och innebär att dag och natt är ungefär lika långa. Meteorologiskt har de ingen speciell betydelse.

 

Höstblot eller höstdagjämningsblot är ett blot inom nordisk religion, vilket firas vid höstdagjämningen i slutet av september för att ta farväl av det ljusa halvåret och hälsa mörkrets och höstens ankomst. Höstblotet kan riktas till Sunna, Oden eller Freja. Kombineras höstblotet med ett skördeblot kan man även rikta sig till skördegudar som Frej och Tor för att tacka för det som varit.” 

 


Det är 6 veckor till allhelgonahelgen, Samhain, och 12 veckor till vintersolståndet – sen vänder det igen.


Svart och vitt i total balans. Röda fläckar i naturen, löv och svampar. Det är vackert, det är stilla, det är återhämtning.


 




Presentation


Varav hjärtat är fullt, därom talar munnen - eller i detta fall - tangentbordet!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards